Hero Afterschool Clinceni

Cand am inceput acest proiect nu mi-am imaginat ca pot sa rad atat de mult in fiecare zi. Am pornit cu 15 copii carora cineva le-a pus eticheta “saraci”. Lor li s-au mai adaugat 10. Si inca 10. Si inca 10. Printre 50 de copii fericiti etichetele se dezlipesc. Toti copiii rad la fel de frumos. Si daca sunt inconjurati cu dragostea si atentia de care au nevoie, daca sunt motivati si incurajati, reusesc toate lucrurile despre care unii le-au zis ca nu vor fi niciodata in stare sa le faca. Acesta este un proiect social, desfasurat sub patronajul Fundatiei Regina Maria. Nu exista un alt profit decat al copilului, iar fiecare contributie se intoarce spre el. Lucram cu profesori specializati care au acceptat sa dea din timpul si experienta lor pe un salariu minim. Lucram cu voluntari care au inteles cat de important e sa intorci comunitatii ceea ce ea ti-a daruit. Lucram cu oameni frumosi pentru copii frumosi in speranta ca impreuna vom construi tara din care sa nu vrem sa plecam.

Melania Medeleanu – Fondator Hero Afterschool Clinceni 

Proiectul a inceput in 2010 cu o clasa de 15 copii. In semestrul al doilea al anului scolar 2010-2011, numarul copiilor implicati in proiect a crescut la 30. Numarul beneficiarilor a crescut in fiecare an, ajungand astazi la 57 – fondurile de care dispunem in acest moment insa nu ne permit sa primim mai multi copii.

Ateliere:

  • Actorie
  • Fotografie
  • Modelaj in lut
  • Dans
  • Sah
  • Pictura
  • Limba Engleza

Proiectul se doreste a fi un spatiu in care copiii sa-si poate exprima creativitatea, sa fie stimulati si orientati spre domeniile in care mai tarziu pot excela, sa fie asistati la pregatirea temelor, sa poata socializa si invata o limba straina, oferindu-le totodata parintilor acel confort spiritual de care au nevoie, in conditiile in care programul profesional nu le ofera luxul de a petrece timp cu fiii sau fiicele lor.

Ne dorim sa stimulam in micii beneficiari spiritul comunitar, sa-i facem sa inteleaga importanta voluntariatului – multi dintre profesorii lor sunt voluntari – sa-i implicam in activitati care sa le deschida mintea, sa le permita sa-si descopere pasiunile si sa-si canalizeze energia spre ele. De asemenea, ne propunem ca fiecare dintre copii sa ramana in scoala (fie doar si pentru faptul ca, pentru unii dintre ei, acest lucru inseamna posibilitatea unei mese calde in fiecare zi).

Program Afterschool Clinceni:
Luni-Vineri : 12.00 – 17.00

Afterschool Clinceni

Sos. Principală nr.1, Clinceni, Ilfov
clubulcopiilor@afterschool-clinceni.ro
+40 733 534 258

Start typing and press Enter to search